Plan Proje.

Akbaş yapı & elektrik

Plan Proje.

Neden Biz?

Plan Proje ile ilişkin her türlü sorunuzda iletişime geçebilirsiniz. Bu alanda uzmanlığımızı Garanti Ediyoruz. Gerek büyük gerekse küçük çaplı Plan Proje sorunları, uzman kadromuz ile çözüme ulaşacaktır.

Plan Proje Nedir?

Çözümü planlanan listelenmiş bir problem varsa buna proje denir. Proje yönetiminin amacı, kaynak kullanımının iyileştirilerek stratejik işletme hedeflerine uygun çıktıların oluşturulması ve bunun sonucunda bütçe ve maliyet optimizasyonunu sağlamaktır. İşletme yönetimi, belirli bir planlama dahilinde projeye katılan birimlerin verimli ve etkin çalışabilmesi amacıyla gereken koordinasyon ve uyum süreçlerini dizayn eder. Ayrıca hedeflenen sonuca ne derece ulaşıldığını kontrol ederek bu süreç boyunca gerekli iyileştirmeleri yapması gerekir.

Plan Proje Nasıl Yapılır?

Konutlar için elektrik projesi çizimi, elektrik mühendislerinin bilmesi gereken en önemli konuların başında gelmektedir.Elektrik mühendislerinin elektrik projesini hazırlaması için öncelikle mimari projenin elinde olması ve bodrum, dükkan, daireler ve çatı katı planlarının ayırması gerekir. Bu belirtilen yerlerin elektrik projesine hazır olması için elektrik mühendisinin çalışma alanı olmayan yerlerin temizliği yapılmalıdır.Elektrik ve elektronik iç tesisat projeleri, yürürlükte bulunan kanun, yönetmelik ve EMO proje standartlarına uygun olarak hazırlanmalıdır.

Plan Proje Neden Önemlidir?

Proje yönetimi, projeye dahil olan bütün paydaşların projeye ilişkin tüm beklentilerinin karşılanması amacıyla çeşitli bilgi, deneyim, teknik ve yöntemlerin projeyle uyumlu ve bu amaca uygun şekilde koordinasyonudur. İşletme bunun sonucunda stratejik hedeflerine ulaşma sürecinin hangi aşamasında olduğunu ve ne kadar kaynak ya da zaman kaldığını belirler.

İyi organize edilmiş bir proje yönetimi her şeyden önce yapılacaklar listesi konusunda öngörülebilir adımlar atılmasını destekleyecektir. Sistematik ve rasyonel kararlar alabilmeyi sağlayarak daha önce karşılaşmadığımız ya da fikir sahibi olmadığımız projelerle yüzleşme cesaretini göstermenizi sağlayacaktır.

Projenin amaçları, hedefleri doğrultusunda uygulanan etkili bir proje yönetimi açık ulaşılabilir ve keskin kararlar vermenize zemin hazırlar. Zaman yönetimi ve sınırlı kaynak kullanımını göz önünde bulundurarak bu kıstaslar içerisinde ilerlemenizi ve rotanızı bulmanızı kolaylaştırır.

Plan Proje Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Projeler, mimari proje ölçeklerinde hazırlanmalı, ölçek proje düzenlemesine uygun değilse büyütülebilerek veya açıklayıcı detaylar verilmelidir.proje ölçekleri mimari planlara uygun olmalı ve en azından aşağıdaki ölçeklere uygulanmalıdır:

  1. Vaziyet Planları: 1/1000
  2. Kat Planları: 1/50
  3. Ayrıntılar: 1/20 Kat planlarında, birbirinin aynı olan katlar için tek plan verilmelidir. Ancak normal kat giriş katın aynı olsa bile ayrı çizilmelidir.

Projelerde kuvvetli akım projesi, zayıf akım projesi, topraklama projesi hazırlanmaktadır.

Kuvvetli akım projelerinde; priz ve aydınlatma linyeleri çekilmektedir. Aydınlatma ve priz linyeleri ayrı ayrı olacaktır. Priz linyeleri ile priz sortileri en az 2.5 mm kesitinde bakır iletkenle tesis edilmeli ve bütün prizler toprak hatlı olacaktır. Prizlerin kullanım amacı ve güçleri belirtilecektir.

Aydınlatma linyeleri en az 1.5 mm kesitinde bakır iletkenle tesis edilmelidir. Aydınlatma linyesinden en fazla 9 aydınlatma, priz linyesinden en fazla 7 priz döşenmelidir.

Sigorta kutusu, priz, aydınlatmalar yerleştirilirken kirişe yerleştirilmesine dikkat edilmelidir.

Betonarme kirişlerin yanına zorunlu kalmadıkça buat ve ek kutusu konulmamalıdır.

Özellikle baca, kolon, şaft ve ışıklık gibi mimari ayrıntılar projede belirtilmelidir, baca ve baca çevresinden tesisat geçirilmemelidir.

Banyo ve mutfak gibi bölümlerdeki yerleşim kat planlarında gösterilmeli ve ıslak hacimlerde kullanılacak buat ve anahtarlar ıslak hacim dışında olmalıdır.

  1. a) Anahtarlar 110 cm yukarıda,
  2. b) Prizler zeminden 40 cm yukarıda,
  3. c) Aplikler zeminden 190 cm yukarıda,
  4. d) Tablolar zeminden 200 cm yukarıda,
  5. e) Buatlar zeminden 220 cm yukarıda,
  6. f) Yukarıdaki elemanlar kapılardan 30 cm, duvar birleşim noktalarından ve pencerelerden

50 cm uzakta olmalıdır.

Call Now ButtonTeknik Servis Hemen Ara!