Dış Cephe Mantolama.

Akbaş yapı & elektrik

Dış Cephe Mantolama.

Neden Biz?

Dış Cephe Mantolama  ile ilişkin her türlü sorunuzda iletişime geçebilirsiniz. Bu alanda uzmanlığımızı Garanti Ediyoruz. Gerek büyük gerekse küçük çaplı Dış Cephe Mantolama Projelerinizi, uzman kadromuz ile çözüme ulaşacaktır

Dış Cephe Mantolama Nedir?

Mantolama, bina dış yüzeyine kompozit yalıtım malzemelerinin kaplanması tekniğiyle yapılan bir ısı yalıtımı uygulamasıdır. Mantolama, hem yeni binaların inşaatında hem de eski binaların enerji verimliliği performansını artırmak için uygulanabilmektedir. Mantolama tekniği aynı zamanda bina güçlendirme çalışmalarında da uygulanabilmektedir. Mantolama tekniği, Avrupa ülkelerinde 1970’li yıllardan itibaren (ETICS) yani, “External Thermal İnsulation Composite System” adı altında uygulanmaktadır. Ülkemizde enerji verimliliği kanununun yürürlüğe girmesinden sonra en çok tercih edilen dış cephe ısı yalıtımı uygulamasıdır.

Dış Cephe Mantolama Neden Önemlidir?

Giderek artan enerji fiyatları, aile bütçesinden ısınma için ayrılan parayı artırmaktadır. Tüketilen enerjinin yaklaşık üçte biri konutlar için sarf edildiği söylenebilir. Bu nedenle, binalarda ısı kayıplarını iyi bir tasarımla minimuma indirmek gerekir.

Duvarlara dıştan ısı yalıtım yapılması ile binanın dış kabuğu sıcak tarafta kalacağından, onarım ve bakım masrafları azalır, binanın ömrü uzar.

Binaların ömrünü uzatmak ve değerini korumak için, binalar iç ve dış etkenlerden doğru biçimde korunmalıdır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken hususların başında, mantolama ve doğru malzeme seçimi gelir. Binalarda iç ortam ile dış ortamı birbirinden ayıran ve bina zarfı olarak tanımlanan duvarlar, pencereler, kapılar, tavan, çatı ve döşemelerden oluşan yapı elemanları dış etkenlerden korunmalıdır. Ayrıca kullanım amacına uygun olarak sağlık ve konfor şartları yapı içinde sağlanmalıdır.

Yapı elemanları üzerinden farklı sıcaklıktaki iç ve dış ortam arasında ısı kaybını veya ısı kazancını azaltmak için yapılan işlemlerin tümüne ısı yalıtımı adı verilir. Isı yalıtımının esas amacı ısı kaybını veya ısı kazancını azaltmaktır.

Binalarda ısı kaybeden yüzeyler yeterince yatırılmadığı takdirde ısı kaybı ve buna bağlı olarak işletme giderleri artmaktadır. Bu nedenle, daha proje başlangıcında mimar ve mühendis işbirliği sağlanarak, hem sabit yatırımlar, hem de işletme masrafları azaltılır

Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?

Su basman terazisi aracı ile su basman profilleri yerleştirilir. Daha sonra plaka yapıştırılır. Yapıştıralıcak olan plakalar özellik yönünden farklılık gösterebilir. Plaka yapıştırılması uygulamasında çerçeve metodu kullanılır.

Yapıştırma işleminden sonra ise tam 1 gün beklenir. Daha sonra dübelleme işlemine geçilir. Dübeller plakaların birleştikleri yerlere atılırken orta kısımlara da dübel atılması ihmal edilmemelidir. Yüksek katlı binalarda dübel sayısı üst katlara çıktıkça artırılabilir.

Dübelden sonra sıva uygulamasına geçilir. Plakaların üzerine kalın olacak şekilde sıva atılır. Kalın sıvadan hemen sonra file yerleştirili. Fileden sonra ise tekrar ince bir sıva uygulanır.

Tüm bu işlemlerden sonra 1 tam gün beklenir. Sıra dekoratif kaplamadadır. Dekoratif kaplama sırasında dikkat edilmesi gereken husus vardır. Eğer herhangi bir çıkıntı varsa ve bunu önlemek için cepheler bir seferde kaplanmalıdır. Böylece dış cephe kaplama biter ve artık binanızı istediğiniz renge boyatabilirsiniz.

İç Cephe Mantolama

Komple binaya değil de sadece bir daireye mantolama yaptırmak isterseniz bu iç cephe mantolaması ile mümkün olacaktır. Mantolama aşamaları dış cepheyle aynıdır. Sadece dış cephede kullanılan malzeme kalınken iç cephede kullanılan malzeme daha ince olur. Bu boyut 2-3 cm’yi geçmez. Fakat şunu belirtmek gerekir ki iç cephe mantolama dış cephe mantolama kadar etkili değildir. Çünkü iç cephe mantolama sadece duvarlara uygulanır.

Call Now ButtonTeknik Servis Hemen Ara!