Kara Sıva.

Akbaş yapı & elektrik

Kara Sıva.

Neden Biz?

Kara Sıva ile ilişkin her türlü sorunuzda iletişime geçebilirsiniz. Bu alanda uzmanlığımızı Garanti Ediyoruz. Gerek büyük gerekse küçük çaplı Kara Sıva projeleriniz, uzman kadromuz ile çözüme ulaşacaktır.

Kara Sıva Nedir?

Kara sıva; bina yapım esnasında, duvarlar yapıldıktan sonra duvarların dış etkilerden, korunması, binanın ömrünü uzatması gibi unsurların yanında sıva ile düzgün ve pürüzsüz bir yüzeyin elde edilmesi için gerekli olan bir uygulamadır. Kara sıva harçları istenilen amaca göre farklı malzemelerle yapılabilir.

Bunlar;

  • Kireçli kara sıva harcı
  • Takviyeli kara sıva harcı
  • Çimentolu kara sıva harcı
  • Perlitli kara sıva harcı
  • Perlitli sıva kara sıva harcı

Yapıda sıva yapılacak yüzeyler çok çeşitlidir. Teknolojik gelişmelere paralel olarak yapı malzemeleri hızla gelişmekte ve çoğalmaktadır. Doğal olarak sıva yapılacak yüzeyler de çeşitlenmektedir. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz. Betonarme yapı elemanları yüzeyleri, kerpiç,ahşap, kamış hasır, taş, tuğla, briket, gazbeton, özel üretilmiş bloklar, vb. malzeme ile yapılan duvar yüzeyleri,yalıtım malzemesi ile kaplanmış yüzeylerdir.

Kara Sıva Neden Önemlidir?

Sıvanın Dayanıklılığı: Öncelikle sıva harcının karışımının doğruluğuna, tabakaların yapılarının ve tekniklerinin doğruluğuna bağlıdır. Bunlardan başka dayanıklılık, sıva yüzeyinin söz konusu sıva türüne uygun olup olmadığına, sıvanın ustaca uygulanıp uygulanmamasına ve sonraki işlemlere bağlıdır. Sıvanın kullanılışına göre dayanıklılık, başka şartlarda yerine getirmek zorunda kalabilir. Örneğin sıvaların hava şartlarına ve darbelere dayanıklı olması istenir. Genel olarak bir sıvadan şunlar beklenir:

  1. a) Sıva yapılacak yüzeye ve tabakalar arasında iyi bir tutunma,
  2. b) Sıva yüzeyi ve tabaka arasında boşlukların olmaması,
  3. c) Her bir sıva tabakası içinde doku ve tabaka kalınlıklarının farklılık göstermemesi,
  4. d) Yeterli sertlik,
  5. e) Özellikle aşınmaya ve dökülmeye karşı dayanıklılık,
  6. f) Homojen ve lekesiz bir görünüm,
  7. g) Dış etkilere karşı dayanıklılık

Kara Sıva Nasıl Yapılır?

inşaatların kaba halinin bitimi sonrası ince işlere geçişteki ilk uygulamadır.su,çimento ve kum ile hazırlanan bir karışımdır,boyadan önce duvarlara ve tüm yüzeye uygulanır.çimento yerine kireç ile hazırlanan karışım genel olarak yumuşak bir kıvamda olduğundan uygulaması kolaydır.banyo ve yapının dış yüzeylerine uygulanmaz.

Dış duvarın rutubet alması öncelikle dış sıvanın veya dış kaplamanın su emme özelliğine bağlı olmaktadır. Aynı şekilde kurutma işlemi de duvar ve kaplamanın kılcal su emme ve buhar geçirgenlik özelliklerine bağlı kalmaktadır. Bu bakımdan seçilecek yüzey kaplama çeşidi ve duvar malzeme cinsi duvar bünyesinde zaman içinde oluşabilecek denge rutubetini belirleyici olmaktadır. Ytong malzemesinin kılcal su emmesi düşüktür. Bu nedenle dış kaplamadan herhangi bir şekilde sızacak rutubet duvar bünyesinde ilerleme fırsatını bulamadan buharlaşma yolu ile tekrar dışarı alınabilmektedir. Çıplak, tamamen korumasız bırakılan Ytong dış duvarlarda en hızlı ve düşük denge rutubetine ulaşılması bu sebepten ileri gelmektedir. Ytong malzemesi gözenekli yapısı sayesinde yüksek ısı yalıtım özelliğine sahiptir. Dış duvar malzemelerinin ısı yalıtım özelliği arttığı oranda üzerine gelen mineral sıva veya kaplamalar yazın daha fazla ısınmaktadır. Bunun sonucu, sıva veya kaplamanın yapacağı ısıl genleşmelerin güvenlikle karşılanabilmesi bakımından sıva veya kaplamanın olabildiğince elastik olması gerekmektedir.

Call Now ButtonTeknik Servis Hemen Ara!